EDZŐINK/ KOREOGRÁFUSAINK

Borsányi Petra

Fit-Kid versenyzői pályafutásomat 1998-ban kezdtem el, előtte versenyszerűen úsztam és ritmikus gimnasztikáztam, majd ezt követően minden évben indultam a hazai fitness versenyeken és bajnokságon. Magyar bajnokságokon elért eredményeimnek köszönhetően lehetőségem nyílt képviselni Magyarországot egyéni és csapatversenyeken illetve különböző hazai és nemzetközi bemutatókon.

Versenyzői pályafutásom befejeztével a Fit Kid életben meghatározó szerepet betöltő Fit-Kid klubboknál kezdtem el edzői pályafutásomat, majd 2012-ben saját Fit Kid egyesületet alapítottam, mellyel jelentős szerepet vállalunk a hazai tömegsportban és Fit Kid életben.

Személyes célomnak tekintem, hogy tanítványaimmal megszerettessem a Fit-Kiden keresztül a mozgás szeretetét illetve az egészséges élet iránti igényük már kiskorban kialakuljon.   

További célkitűzésünk közé tartozik az előbb említettek miatt, hogy a FIT-KID jelen legyen minnél több hazai és nemzetközi iskolában, óvodában, hiszen az egészséges élet iránti igény kialakítása ennél a korosztálynál végezhető a legeredményesebben!

Non-Szabó Dóri

27 éves, anyuka, testnevelő tanár és Fit Kid edző.

Lassan 6 éve kezdődött Fit Kid edzői pályafutásom itt a Korona Fit Kidnél, akkor még a Testnevelési Egyetem hallgatójaként. A diploma megszerzése után testnevelő tanárként helyezkedtem el egy szakközépiskolában, mellette folytattam edzői munkámat is. Így a mindennapjaim a sport körül forogtak, és a 3 éves pici óvodástól a 19 éves középiskolásig minden korosztállyal dolgoztam.

Mára egy kislány boldog anyukája vagyok, így a tanári kötelezettségeim egy időre parkoló pályára kerültek, viszont legnagyobb örömömre a Fit Kid edzéseket továbbra is tudom folytatni.

Munkám során a legfontosabb számomra, hogy kialakítsam a gyerekek mozgás iránti igényét és szeretetét, hogy önbizalmat öntsek beléjük, és ha a versenyzés mellett döntenek akkor mindent megadjak nekik, ami az eredményes szerepléshez kell.”

Frank Szabina

Frank Szabina vagyok. 7 évesen kezdtem el Ritmikus Sport Gimnasztikázni (ma már RG), és versenyszerűen szenvedélyesen űztem 8 évig. Majd ez a szenvedély irányt váltott a fitness világába.  Az első versenyzői Fit-Kid generáció egyik tagja lettem. Innen az ismeretség is, Borsányi Petrával, az egyesület vezetőjével, szinte együtt nőttünk fel, a hétvégi versenyek alkalmával. Négyszeres Magyar Bajnoki cím,és Világbajnoki Bronzérem tulajdonosa vagyok. 
Gyerekekkel-mint fitness,és rg edző, pedig már gyerekként elkezdtem foglalkozni, mint segédedző. Így 18 éves koromra megkaptam már az első saját ovis csoportomat is. Elvégeztem érettségi után egy sportoktatói képzést, majd a Semmelweis Egyetem Testnevelési karán végeztem, mint rekreáció-sportmenedzser.
Mindemellett személyi edzéseket tartottam,majd 2016-ban megszületett a kisfiam. 
Az edzések során alaposan, és kitartóan dolgozom azon, hogy a gyermekeknek jó mozgás alapokat adjak. Rg múltamnak köszönhetően, megfelelő testtartást, tudatosságot, és kecses nőies lágy mozdulatokat, és a szívvel lélekkel való önkifejezés megélést igyekszem átadni a lányoknak.
 Fitness múltamból az erősséget , és akrobatikai tudást hoztam ki magamból új képességként, így ezt adom át tanítványaimnak. Állóképességemnek köszönhetően fizikailag tudom segíteni az akrobatikus elemeket , és elméleti tudásommal pedig nagy hangsúlyt fektetek a megfelelő alapok elsajátítására. Erősítés, és alap akrobatikai elemek tisztázása, amihez a fegyelmet szoktam elvárni a gyerekektől, a biztonság érdekében. 
Az edzések további részeiben a jó hangulatot, és a bizalom kialakítását magammal,és a gyerekek között azonban ugyanolyan fontosnak tartom, mint a hatékony edzést. Hisz a jó közösség, és hangulat elengedhetetlen része egy jó edzésnek. 

Ádám Ildikó

 

Mesterdiplomás, modern táncpedagógus. A Relevé Táncművészeti és Táncsport Egyesület alelnöke, a ceglédi Relevé Tánciskola vezetője. A Patkós Irma Művészeti Szakközépiskola moderntánc és tánctörténet szaktanára. Fit-Kid versenyrendszer művészi hatás pontozóbírója, koreográfusa. A Fit-Kid Dance Free kategória koordinátora.

Wehovszky Klaudia

Wehovszky Klaudia vagyok, huszonnégy éves.

Sportpályafutásomat négy éves koromban kezdtem, a ritmikus gimnasztika sportággal. 

Hét évesen tánccal folytattam a mozgás iránti szenvedélyem és a sok gyakorlásnak köszönhetően rövid időn belül a Vonzart Táncegyüttesben lehetőséget kaptam a további fejlődésemhez. Többek között különböző táncstílusokat ismerhettem meg és számtalan versenyen vettem részt az együttes tagjaként. A Tánckarral országos, európa- és világbajnoki címeket is szereztünk, illetve egy alkalommal sikerült a ,,Legjobb táncos” díjat is elnyernem. 

Idővel megismerkedhettem az akrobatikával, amely műfajjal, egyéni kategóriában többször állhattam a dobogón.

2021-ben a Budapest Táncművészeti Stúdióban bővíttettem elméleti és gyakorlati tánctudásom egyaránt, amely iskolát végzett színházi táncosként hagytam el.

Színházi karrieremet a Pesti Magyar Színházban a “Szabadság szerelmese” musical produkciójában való szerepléssel kezdtem, ami után egy éven át a Fővárosi Nagycirkusz Tánckarának voltam tagja. Utóbbi együttessel, hatalmas magyar sikert aratva részt vettünk a Franciaországban megrendezett Saint Paul les dax-i cirkuszfesztiválon, ahonnan különdíjjal térhettünk haza.

Idén, 2023 nyarán Németországban, Európa legnagyobb vidámparkjában, az Europa Parkban szerezhettem színházi táncosként, határon túli, nemzetközi tapasztalatot.

Jelenleg az utolsó évemet töltöm az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem óvodapedagógus szakán. A pedagógusi pályát nem csupán a szakmámnak tekintem, hanem sokkal inkább hivatásomnak gondolom, kiváltképpen akkor, ha a gyermekeket a mozgástanítással fejleszthetem. 18 éves korom óta több egyesületben is hozzásegíthettem a sportpalántákat a Fit-Kid mozgásanyagának elsajátításához és szeretném, ha ez még sokáig így lenne.

Bártfay Bettina

Bártfay Bettina vagyok, viszonylag újoncnak mondható nemcsak a Korona FitKid klub életében, de általánosságban a FitKid világában.

Szakmai tapasztalatom fő pilléreit ritmikus gimnasztikából (az utolsó aktív években AGG-be is hajlóan—TeamBalance) hozom, amit közel 10 évig folytattam igazolt versenyzőként az ESMTK egyesületénél.

Bár az egyesületi tagságom felé irányuló gyermeki lojalitás keretek közé szorította a tornász karrier lehetőségét, teljesítményem mindig láthatóan kiemelkedett a mezőnyből.

Előéletemre visszatekintve így nagyon fontosnak tartom a fejlődési intenzitás fenntarthatóságát, célomnak és feladatomnak pedig, hogy egy olyan közösségben dolgozhassak és olyan feltételeket teremthessünk, amiben közösen törekszünk arra, hogy minél inkább kiküszöböljük a fejlődési lehetőség akadályait és a gyerekek a személyes képességeikhez mérten ismerhessék meg lehetőségeiket.

Ennek érdekében igyekszem minél gyorsabban átlátni a sportágra vonatkozó különböző preferenciákat (mind fizikai, technikai, pszichés szempontból) és törekszem arra, hogy ennek megfelelően edzőként mihamarabb bele tudjam integrálni magam a Korona Fit-Kid csapatába

 

Skribanek Dóra

23 éves, pszichológus hallgató és Fit Kid edző

Skribanek Dóra vagyok. 6 éves koromban ismerkedtem meg a Fit Kid-el és egyből beleszerettem. Versenyzői karrierem 16 évig tartott a Halas-Fitness Egyesületnél.
Eredményeim közül a legbüszkébb az Országos Bajnokságokon elért egyéni és csoportos első helyezéseimre, valamint az éves összetett bajnoki címemre vagyok.

2023-ban végezetem az Eötvös Loránd Tudományegyetemen sport és rekreációszervezés szakon. A sport mindig is fontos szerepet töltött be az életembe. Az ott szerzett tudásomat és a
sport iránt szeretetemet szeretném átadni tanítványaimnak is.
Pszichológia alapszakon szintén 2023-ban végeztem, szeptemberben kezdtem a klinikai pszichológia mesterképzést. A későbbiekben szeretném elvégezni a sportpszichológia
szakképzést is, ugyanis azt gondolom a fizikai egészség mellett nagy hangsúlyt kell fektetni a mentális egészségre is, ebben szeretnék a későbbiekben sportolóknak is segíteni.

Jelenleg a Korona Fit-Kid edzői csapatát erősítem. Februárban jelentkezem Fit-Kid bírói vizsgára, hogy meg nagyobb rálátással és szakami tapasztalattal tudjam segíteni a gyerekek
fejlődését.

Edzéseimen szeretném megszerettetni tanítványaimmal a
Fit-Kidet, és fizikailag és mentálisan is ép, sikeres versenyzőket nevelni belőlük.

 

Szigethi Orsolya

Szigethi Orsolya vagyok, 24 éves, óvodapedagógus.
Jómagam is fitkid versenyző voltam, 5 évig a Korona Fit-kid klubban.
13 éves koromban kerültem Petrához, ahol azonnal a fitkid szerelmese lettem, és hamar versenyezni is kezdhettem.
Előtte hobbi szinten ritmikus gimnasztikáztam, táncoltam, amikből sok mindent magammal tudtam vinni ebbe az összetett sportba.
Jelenleg a Polefitnessben (rúdtánc) találom meg azt, ami leköt, kihívást jelent a sportban, és fejleszthetem önmagam tovább fizikailag.
A gyerekek iránt érzett szeretetem hamar kibontakozott, ezért is választottam a szakmámat, és az edzősködés által még a sporton keresztül is tudok kapcsolódni velük.
A fit-kidben az a jó, hogy minden gyermek tud érvényesülni, a sportág összetettsége miatt mindenki megtalálja a számára érdekeset, a kihívást, és mindezeket családias, jó hangulatú edzéseken kapja meg. Ez az amire én is törekszem az edzéseken, hogy a gyerekek megfelelő légkörben tudjanak fejlődni, sportolni, jól érezni magukat

Jaklics Liliána

Jaklics Liliána vagyok, 36 éves, Diplomás Táncművész.

2006-ban végeztem a Magyar Tácművészeti Főiskolán, Néptánc – Színházi Tánc Tagozatán.

Tanulmányaim befejeztével az Experidance 1 éves Apassionata Európai turnéján vehettem részt.

Ezt követően a PresiDance együttes tagjakén táncolhattam országszerte, illetve külföldi országok meghívásából Brüsszelben, az Európai Unio rendezvényén, Olaszországi 4 napos Costa Favolosa hajóján, valamint Romániái városokban egyaránt.

2012-ben Vári  Bertalan Harangozó díjas táncművész, megalapította a Varidance együttest, aminek az alapító tagjaként,  a mai napig részese lehetek.

Párhuzamosan az együttes fellépéseivel a Dunaújvárosi Bartók Kamara Színház és Művészetek Háza Tánctagozataként is működünk.

A Korona Fit-Kid Klub csapatában a tánc és koreográfia fejlesztését erősítem.

A tánc már korai életkorban is jótékonyan hat a koncentrációs képességre, az egyensúlyérzékre. Ha támogatjuk már akár totyogóknál is a táncolást, akkor ezzel zenei fejlődésüket, motoros-, koordinációs készségeiket is fejlesztjük, a lehető legtermészetesebb módon. A tánc erősíti az izomtónust, fejleszti a ritmusérzéket, a nyitottságot, a kreativitást és nem utolsósorban felszabadító erővel bír. Minden gyereknek ajánlott, hiszen a tánc egy igazán örömteli tevékenység. Nem kell hozzá más, minthogy bekapcsoljunk egy jó zenét és közösen mozogjunk, táncoljunk rá.

Incze Miklós

A Magyar Táncművészeti Egyetemen modern társastáncot tanult, majd táncpedagógus és koreográfusként végzett. Emellett a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán tanult, majd 2015-ben Németországban szerzett személyi edző végzettséget. 2021-ben a Magyar Légtornász Egyesületnél légtornásznak tanult, és immár ennek oktatásával is foglalkozik. Tánctanár és koreográfusként dolgozott már többek között a Tetz Alapfokú Művészeti Iskolában és a Baross Imre Artista- és Előadóművészeti Akadémián. Ezt követően külföldre került, ahol Ibizán showtáncosként és személyi edzőként dolgozott, a mallorcai Son Amarban showtáncosként és légtornászként, Cipruson pedig szintén showtáncosként. A táncot a színház és a cirkusz világában is folytatta. Részt vett musical előadásokban, valamint a Fővárosi Nagycirkusz műsoraiban, ahol tánctudása mellett megmutatta tehetségét artistaként és légtornászként is. 2022 óta A magyar Fit-Kid szövetség verseny pontozója a Dance Free kategóriàban. 2020 óta tevékenykedik a Korona Fit Kid egyesület edzőjekènt, lègtorna oktatójakènt.